Matkalippu tulevaisuuteen

Projekti on käynnistynyt jo  2000-luvun alussa. Tavoitteena on kannustaa nuoria huomioimaan toisia ihmisiä, hyvään käytökseen, terveisiin elämäntapoihin  sekä terveeseen itsetuntoon sekä sopeutumiseen ja yhteisten asioiden hoitoon.

Projektiin osallistuu kaikki Lappeenrannan neljä klubia ja kaikki 9-luokkalaiset seuraavasti:

Kimpisen koulu (10 kpl  9.lk),

Myllymäen koulu (1 kpl  9.lk)

Lappeenrannan RK,   yhteyshenkilö Johanna Kemppinen

Sammonlahden koulu (6 kpl 9.lk)

Kesämäenrinteen koulu (7 kpl 9.lk)

Leirin RK, yhteyshenkilö Jorma Mattila

Lauritsalan koulu (8 kpl 9.lk, lukio)

Lauritsalan RK, yhteyshenkilö Ismo Lamminpää

Joutsenon koulu

Joutsenon RK, yhteyshenkilö Ulla Viskari-Lippojoki

Projektissa koulut ja klubit sopivat keskenään toteutustavoista. Yhteisesti on sovittu, että klubilaiset käyvät puhumassa kouluissa työelämän arjesta: kuinka hakeudutaan työelämään, mitä työelämä odottaa nuorilta sekä eri koulutusmahdollisuuksista.

Lisäksi klubit antavat jokaisen luokan kahdelle, koulun ja oppilaiden yhdessä valitsemille oppilaille, 30,00 €:n suuruisen kannustestipendin, jonka rotarit käyvät jakamassa heidän juhlatilaisuuksissaan.

Projektin koordinointivastuu on Lappeenrannan Rotaryklubilla.

Presidentti jakaa stipendejä Myllymäenkoulussa. (JL)