Jukka Kopralla on asiaa 22.1.2020

Klubiveljemme Jukka toi terveisiä Eduskunnasta, politiikan kulisseista ja kulissien takaa. Perin mielenkiintoista!

Ensimmäinen varsinainen klubikokous 15.1.2020

Saimaariumin tj. dosentti Kari-Matti Vuori esitelmöi aiheesta Liekopuiden merkitys järviekosysteemissä. Mitä moninaisia vaikutuksia veteen upotetuilla uppopuilla on veteen ja sen pienelimistöön sekä maapallon hiilitasapainoon.

Esitys oli hyvää pohjustusta kevään carbon sink-projektillemme.  (Carbon sink = hiilinielu).  Vähän keskusteltiin jo joulukuusien uppoprojektistakin ensi vuoden loppiaiselle. 

Klubin uusi kalenterivuosi pyörähti käyntiin vierailulla Kaupunginteatteriin 9.1.2020.

Teatterinjohtaja Iiris Rannio esitteli meille teatterin tiloja, toimintaa ja tulevaisuutta. Nähtiin katsomot, näyttämöt ja runsaat takatilat. Tilaisuus sai hyvän osanoton. Teatterikevään vetonauloiksi on tulossa Liian paksu perhoseksi sekä Idän pikajunan arvoitus. Vierailua täydentää hyvin 10.1. Etelä-Saimaan välissä jaettu kevään teatteriliite. Teatterin - ja meidän - hyvänä tavoitteena voisi olla, että jokainen lappeenrantalainen käy joka vuosi ainakin kerran teatterissa.

Pikkujoulu Piiluvassa 18.12.2019

Klubin pikkujoulu ja samalla vuoden viimeinen tilaisuus pidettiin Piiluvan seurakuntakeskuksessa. Perinteinen tilaisuus kokosi taas runsaan osanoton. Lämmintä tunnelmaa ja hyvää ruokaa riitti.

 • Tämän rivin kuvat Jouni Manelius

 • Tämän rivin kuvat Pekka Porali

 • Tämän rivin kuvat Pekka Porali

Kalenterivuoden viimeinen klubikokous 11.12.2019

Vuoden viimeisessä viikkokokouksessa Ilmavoimamuseon johtaja Kai Mecklin kertoi laajasti suomalaisista ilmailumuseoista, niiden hallinnosta, roolijaosta ja modernisoituvasta kävijäelämyksiin painottuvasta toiminnasta. Kalustoa halutaan näyttää sellaisena kuin se käyttötilanteissa on ollut,  eikä sellaisena kuin se tulee uutena ulos tehtaalta. 

 • Museotoiminnan filosofia tuli laajasti taustoitettua.

 • Mielenkiintoinen aihe veti tuvan lähes täyteen.

 • Kaakkois-Suomen Ilmailumuseon Kimmo Marttinen kertoi paikallisen museon kalustosta.

Klubikokous 4.12.2019

Kokouksessa jäsenemme Pekka Kauppinen kertoi painavaa asiaa Naisten pankista, vaihto-oppilaamme saivat uudet sukset ja klubin uudet rollupit (säätiö / jäsenyys / nuorisovaihto) olivat myös esillä. 

Marraskuu - Säätiökuukausi

Marraskuu on Rotarysäätiön kuukausi. Mikko Heikkilä piti 20.11. kokouksessa saman esitelmän, kuin piirin säätiöseminaarissa aiemmin syksyllä. Rahaa on piiriltä jaossa kun vain projekteja löytyy. (Kuva Pekka Porali)

Lappeenrannan rotarien Superperjantai 1.11.2019

Superperjantaimme alkoi hallituksen kokouksella, jossa sparraajana oli kuvernöörimme Kauko Salo. Sitten jatketiin kuvernöörin vierailukokouksella koko klubin kanssa. Välillä vaihdettiin vermeet ja kokoonnuttiin juhlimaan Lappeenrannan Rotarytoiminnan 74-vuotista taivalta. Illan isäntänä toimi vahvassa vireessä ollut marsalkka C.G.E. Mannerheim. Lisää kuvia juhlistamme "Menneiltä viikoilta"-valikon alla. 

 • Hallituksen kokous

 • Kuvernöörimme Kauko Salo

 • Kuvernöörin vierailuesitelmä

 • Johtotroikka

 • Kuhaa Walewska

 • Malja naisille

Vuosikokous 30.10.2019

Sääntömääräinen vuosikokouksemme pidettiin 30.10.2019. Viime toimintavuoden tilit ja kertomukset hyväksyttiin, samoin tulevan vuoden suunnitelmat ja budjetti. 

ROTARY FORUM 31.1-.2.2.2020

Rotarit kautta koko Suomen kokoontuvat valtakunnalliseen Rotary Forumiin Helsingin Pasilassa 31.1.-2.2.2020. Tapahtumapaikkana on vuodenvaihteessa valmistuva upea Tripla-kaupunkikeskus. Forumin teema on Askel tulevaisuuteen. Tervetuloa mukaan kokemaan uutta ja innostumaan! Lisätietoa syksyllä

Piirin säätiökomitean uutislehti 1/2019-2020

Tammen istutus Green Reality puistoon 24.10.2019

Klubimme juhlisti kaupunkimme 370-vuotisjuhlaa istuttamalla tammen Lappeenrannan Green Reality puistoon Lauritsalaan 24.10.2019. Kuvassa vasemmalta kaupunginpuuitarhuri Hannu Tolonen ja jäsenet Pekka Porali, Kaapo Pulkkinen, Jarmo Ruti ja Kari Käkelä. 

Klubikokouksessa 23.10.2019 Kari Hyyryläinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta päivitti tietomme poliisitoimesta.

 • Kuvat Pekka Porali

Klubin 74-vuotisjuhla 1.11.2019 Upseerikerholla

Klubi juhlistaa 74-vuotista Rotarytoimintaa Lappeenrannassa 1.11.2019:

Klo 15.15 Hallituksen + kuvernöörin kokous
Klo 16.00 Kuvernöörin klubivierailukokous
Klo 19.00  Iltajuhla + Marsalkka Mannerheimin vierailu, avéc

HUOM: 6.11. ei kokousta

Ohjelmamuutoksia

25.9. Syysloma, ei kokousta

30.10. klo 12 Vuosikokous

Tekniikan tohtori Petri Ajon esitelmä 18.9.2019

Petri Ajo Flowroxilta piti mielenkiintoisen ja havainnollisen esitelmän lappeenrantalaisinnovaatiosta, vedenpuhdistamisesta plasmamenetelmällä. Menetelmä on aikaisempi tekniikoita (otsoni ja UV) tehokkaampi, energiaystävällisempi ja huoltovarmempi. Plasmamenetelmää kehitetään useissa tutkimuslaitoksissa maailmalla, mutta Flowrox on edistynyt kehitystyössään pisimmälle, ja näyttäisi olevan "maailmanvalloituksen kynnyksellä".

 • Presidentti ja klubimestari

 • Tekniikan tri Petri Ajo

 • Petri ja plasmavedenpuhdistaja

 • Syksyn ennätysyleisö, 27 osallistujaa

Klubineuvottelu 11.9.2019

Klubineuvottelu pidettiin päiväkokouksena 11.9.2019. Keskusteltiin mm:

- uudesta matrikkelista, joka jaettiin nyt kokouksessa
- hallituksen viimeisistä päätöksistä, mm. että vuosivaihto-oppilaita lähetetään maailmalle 2 kpl 2020-2021.
- 74-v vuosijuhlastamme - asia etenee nyt vauhdilla, pysykää kuulolla, varatkaa kalenteriin ja puolison kalenteriin perjantai-ilta 1.11.2019 !
 - uusista roll up-telineistä: nuorisovaihtoaiheinen ja säätiöaiheinen 
 - maksamattomista jäsenmaksuista ja kolmesta eronneesta jäsenestä
 - sekä "monista muista kaikkia osapuolia kiinnostaneista aiheista"

Säätiöseminaari Kehruuhuoneella 19.10.2019

Piirin 1430 toinen säätiöseminaari järjestetään Lappeenrannan Kehruuhuoneella 19.10. klo 11-15. Seminaari on tarkoitettu piirin klubien säätiöasiamiehille ja kaikille säätiöasioista kiinnostuneille rotareille. Esillä ajankohtaista asiaa säätiöstä, polion torjunnasta ja piiriapurahojen hausta. Seminaariin osallistuminen on edellytyksenä klubin piiriapurahan saamiselle. Tilaisuuden hinta osallistujille on 23 € ja se sisältää aamupalan ja lounaan.

TERVETULOA OMANKIN KLUBIN JÄSENET!

Klubimme Sataman valoissa 2019

Sataman valot -tapahtuma keräsi joukoittain lappeenrantalaisia satamaan lauantaina 31.8.2019. Paikalla oli myös klubimme ShelterBox-teltta - Ollin opastuksella pystytettynä, ja illan päätteeksi purettuna ja pakattuna. Paikalla oli myös palanneita ja uusia tulleita vaihto-oppilaita. Viivin meksikolaissombrero herätti ansaittua huomiota ympäri toria. Jäsenistä olivat paikalla Olli, Eero, Pekka ja Mikko. Päivän mittaa klubin jäseniä vieraili teltoilla useampiakin. Tässä yhteydessä on taas syytä kiittää Ollia hänen panoksestaan koko piirin shelterbox-koordinaattorina. Hyvä me, kiitos Olli!

Kokous 28.8.2019

Upseerikerhon Isäntä, Henkiinherättäjä ja Pomomies Hannu Hyppönen esitteli klubillemme Upseerikerhon historiaa ja uutta tulevaisuutta kiinnostavasti klubillemme 28.8.2019. Monta tarinaa kuultiin. Kiitos Hannulle, toivottavasti yhteistyömme jatkuu.

 • Tykistöpäädyssä

 • Pääsalissa

 • Ulkoterassilla

 • Saimaa-näkymä terassiltamme

UPSEERIKERHO 21.8.2019

Ensimmäinen varsinainen klubikokous Upseerkerholla 21.8.2019. Uusi presidentti Eero Enovaara aloitti kertomalla tulevan vuoden ohjelmasta ja muista kujeista.

Lappeenranta-Saimaa klubin uusi Rotaryvuosi pyörähti käyntiin 7.8.2019 perinteisellä lammaskaalilla ja savusaunalla sillä "toisella" Karhusjärven majalla.

 • Jukka oli taas laittanut lammaskaalista kystä kyllä, ja alusti iltaa ajankohtaisilla kuulumisilla eduskunnasta.

 • Savusaunan jälkeen juttua piisasi.

 • Lammaskaalia ja Pullin rieskaa.

 • Ilta jatkui perinteisesti.

 • "It's a wondeful world..." Karri vauhdissa.

 • Teak-kynä vaihtaa omistajaa.

Lappeenranta-Saimaa klubin toimintasuunnitelma 2019-2020

Klubin-vuosisuunnitelma 2019-2020

Valta vaihtuu

Valta vaihtui piirimme suurimmassa Rotaryklubissa Lappeenrannan Pumppuhuoneella 5.6.2019. Leveiltä hartioilta toisille - Tuomakselta Eerolle. Tukevissa käsissä kohti seuraavaa vuotta. Eero toivotti varsinkin kaikki uudet nuoret jäsenet tervetulleiksi. Eeron syysohjelma julkaistaan verkkosivuillamme lähipäivinä.

Presidentin päätössanat veti hartaaksi...

Hyvä sisar ja veljet!

Tervetuloa päättämään Lappeenranta-Saimaa Rotary klubin ensimmäistä toimintavuotta. Tämä ei ole perinteinen vaihtojuhla, vaan vaihdamme käädyt näin rennommissa merkeissä. Uusi klubi on toiminut vuoden ja monta asiaa on saatu jo valmiiksi tai ainakin työn alle. Olemme vahvistaneet klubillemme mission, vision ja strategian. Olemme saaneet uudet säännöt valmiiksi ja vahvistettua ne PRH:ssa ja Y-tunnuskin on haettu. Otimme käyttöön lakkautettujen klubien parhaita perinteitä, saimme uuden viirin ja roll-upin klubista kertomaan.

Viikkokokouksista sovimme, että pidämme ne edelleen joka viikko, vaikka RI:n säännöt mahdollistaisivat jo harvemmankin kokoontumisen. Aloitimme niin, että joka toinen viikko on iltakokous ja joka toinen viikko lounaskokous. Meistä riippumattomista syistä jouduimme loppuvuodesta 2018 siirtymään pelkästään lounaskokouksiin. Tämä on keskusteluttanut jäsenistöä jonkun verran ja tämän takia teimme asiasta myös jäsenkyselyn tulevaisuutta varten.

Klubien fuusion kautta saimme aikaan Suomen toiseksi suurimman klubin ja teimme varmaan ennätyksen vaihto-oppilaiden määrässä, tuskin millään klubilla on ollut kolmea vaihto-oppilasta samaan aikaan. Teimme Rotary-vuoden ohjelman puoleksi vuodeksi kerrallaan ja se antoi ennustettavuutta ja selkeyttä tekemiseen. Ohjelmaehdotuksia pyydettiin kaikilta ja niitä myös saatiin. Ajatuksena oli myös niin sanotut tutustumisesitelmät ja se hanke saatiin käyntiin, toki sitä pitää jatkaa tulevanakin vuonna. Osallistuimme myös nuorten työllistämishankkeeseen yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa, olemme esitelleet Shelterboxia ja olemme lupautuneet toimitsijoiksi erilaisiin yleishyödyllisiin tapahtumiin. Saimme myös kaappiemme siivoustalkoon melkein valmiiksi kevään aikana. Matkalipputulevaisuuteen hankekin saatiin henkiin, kiitos veljille Jarmo ja Juhani

Klubin talous on ollut vahva koko ajan ja se on mielestäni itseisarvo sinänsä. Se osiltaan mahdollistaa tulevaisuuden suunnittelua. Tämä toiminta on tiimityötä ja tässä yhteydessä kiitän hallitusta menneestä vuodesta. Hallituksen jäsenet toimivat hienosti rooliensa mukaisesti.  Erityismaininnan haluan antaa vielä klubimestareillemme Kaapolle ja Tapiolle sekä nuorisovaihtotiimille Johannalle ja Kaitsulle, ilman teidän vahvaa panostanne ei homma olisi onnistunut.

Mielestäni klubillamme on kaikki mahdollisuudet kehittyä ja viedä 114-vuotista Rotary aatetta eteenpäin. Veljeydelle, kansainvälisyydelle ja yhteistyölle on tilausta enemmän kuin koskaan!

Hyvää kesää!

Tuomas Yliruka, presidentti 2018-2019

Viimeisiä kuvia vv. 2018-2019 oppilaistamme, yhteiskuvia toukokuulta Pekka Poralin perheen kanssa.

Matkalippu tulevaisuuteen 2018-2019

Vuoden 2018-2019 Matkalippu tulevaisuuteen-projektimme huipentui stipendien jakoon parhaiten käyttäytymistään petranneille ysiluokan oppilaille. Stipendejä jakamassa Kaapo ja Jarmo. Ensi vuonna stipendienjakotilaisuuteen otetaan koko klubi. Tämä on parasta rotaria - ja itsemme ulkopuolella.

VAIHTOJUHLA 5.6. klo 17.00

Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubin vaihtojuhla Pumppuhuoneella keskiviikkona 5.6.2019 klo 17.00. Kuohuviiniä, makkaraa ja olutta. Sekä hyvää seuraa.

 

Pumppuhuone sijaitsee Upseerikerhon rannassa jonkun matkaa Chymokselle päin. Pumppuhuoneelle pääsee Upseerikerholta jalan nappaskengissäkin.

 

TERVETULOA!