Saapuva vaihto-oppilas 2016 - 2017 Gerardo Arriaga Meksikosta

Gerardon kuukausi-isännät ja ohjelmat:

Syyskuu: Jorma Lehtonen syysmarkkinoille.

Lokakuu: Tuula Tiainen Saipan peliin.

Marraskuu: Kaapo Pulkkinen kauppatorille vedylle.

Joulukuu: Kari Nurmi joulutortulle.

Tammikuu: Anu Koverola luistelemaan.

Helmikuu: Tuomas Yliruka laskiaismäkeen.

Maaliskuu: Mauri Lammi hiihtämään.

Huhtikuu: Tuula Tiainen maakuntamuseoon.

Toukokuu: Kari Veijalainen tippaleipää ja simaa.

Kesäkuu: Aarno Pöntinen risteilylle Saimaalle.

Gerardon yhteystietoja

Lappeenrannan Rotaryklubi,

presidentti Tuomas Yliruka, 040-1390420, tuomas.yliruka@eksote.fi

Lähtevä vaihto-oppilas 2015- 2016 Roosa Töytäri

Roosa ja Jouni Rotary-viirin kimpussa. Roosan kohdemaa on Meksiko.(JL)

Nuorisovaihto

Lappeenrannan Rotaryklubi on ollut mukana kansanvälisessä nuorisovaihtotoiminnassa klubin alkuajoista lähtien, siis lähes 70 vuotta. Klubissa nuorisovaihto koetaan yhtenä suosituimmista ohjelmista, jolla edistetään kansainvälistä yhteisymmärrystä ja solmitaan ystävyyssuhteita. Nuorisovaihto antaa luontevan yhteyden klubin jäsenistölle tutustua ja pitää yhteyttä nuoriin, omaksua nuorten tavoitteita, toiveita elämältä.

Kohdemaassa asutaan isäntäperheissä ja opiskellaan kohdemaan kouluissa.

Vaihto-oppilas on usein ensimmäistä kertaan elämässään kaukana kotoa, ympärillään vähäpuheisia suomalaisia ja kommunikointi vasta muutamia sanoja suomea osaavana tai auttavalla englannin kielen taidolla on haastavaa. Me isäntäklubin jäsenet voimme omalta osaltamme auttaa nuoren kotiutumista myös klubikokousten ulkopuolella. Pyydä vaihto-oppilasta mukaan perheesi tekemisiin: konserttiin, mökillä käyntiin, hiihtämään tai vaikka iltateelle kotiisi- vain mielikuvitus on rajana. Tärkeintä on , että tutustut ja esittelet perheesikin oppilaallemme. Samalla autat myös isäntäperheen tehtäviä oppilaan kodin järjestäjänä. Tuttavuuksista vaihto-oppilaan kanssa syntyy usein elinikäisiä ystävyyssuhteita ja vuosien varrella sinulle on varmasti avoin vastaanotto matkoillesi ympäri maapalloa.

Oppilaan esittäytyessä ensimmäisen kerran klubikokouksessa, ehdottaa hän vuoden jokaiselle kuukaudelle jotakin kiinnostavaa tekemistä ja pyytää arpalipulla valitun klubin jäsenen kaverikseen. Kuukaudet ja kysymyksen tekemiset ovat vain ehdotuksia ja ideoita, tärkeintä on, että oppilaan Lappeenrannassa ollessa pyydät häntä johonkin mukaasi, tutustut häneen ja hänen eksoottiseen kulttuuriinsa.

Suomalaisten vaihto-oppilaiden kohdemaat ovat pääsääntöisesti Brasilia, USA, Argentiina, Uusi-Seelanti, Kanada, Ranska ja Saksa.

Mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan?

Nuorisovaihto on tarkoitettu 16-18 vuotiaille nuorille. Koulumenestyksen tulisi olla kohtuullisen hyvä, nuoren tulee omata mukautumiskykyä uusiin tilanteisiin, hallita stressin sietoa ja valmiutta itsenäiseen toimintaan. Vaihtari voi olla rotarin tai ei rotarin lapsi.

Nuorisovaihdon muodot

• Vuosivaihto kesto 12 kk
  • Kesävaihto kesto 6 kk
  • Leirivaihto kesto 1-2 viikkoa

Isäntäperheenä toimiminen

Haluaako perheesi elävöittää arkeaan ripauksella kansainvälisyyttä samalla, kun tarjoaa tavallisen suomalaisen perheen ja kodin vaihto-oppilaalle muutaman kuukauden ajaksi?

Jos vastaat kyllä, niin ota yhteys klubimme nuorisovaihtoasiamieheen.

Nuorisovaihtoasiamies 2015 -2016

Anu Koverola