Guilherme Fauze, toinen barsilialaisemme 2019-2020

Moi! I’m Guilherme Fauze, olen brasilialainen, 16 vuotas vanha, my city in Brazil is called São José dos Campos, there are almost 800 thousands people and is very famous because of a big company of planes there have the main building there. 

My family in brazil is just me, my little brother and my parents.

Nuorisovaihtoilta Pumppuhuoneella 4.9.2019

Nuorisovaihtotiimimme järjesti oleville ja tulleille vaihto-oppilaille sekä heidän perheilleen vaikuttavan nuorisovaihtoillan Pumppuhuoneella 4.9.2019. Tupa oli aika täysi vieraita ja oppilaiden esitykset kiinnostivat. Nuorisovaihto on parasta toimintaamme ulospäin, ja klubihallitus päättikin, että jatkamme myös ensi vuonna  vaihtoa kahden vuosivaihto-oppilaan voimin. Ja kesävaihtajat ja leiriläiset päälle. Vaihdon pullonkaula on nykyään isäntäperheiden löytyminen ja tähän tähän tarvitsemmekin aktiivisuutta ja verkostoitumista. Siihen meillä kyllä resursseja löytyy kun pidämme silmämme ja korvamme auki, ja saamme auki myös suumme oikeassa paikassa. Kuva on Timo Korhosen ottama, lisää Timon ottamia kuvia illasta löytyy klubin Facebook-ryhmästä.

Julia saapui Brasiliasta klubiimme elokuussa 2019

Moi! Minun nimi on Júlia, olen seitsemäntoista vuotta vanha ja olen brasilialainen.
 I live in a small city from the countryside of the state of São Paulo. I am the only child but me, my father and and my mother share the house with more 5 pets. I love to read, watch movies, nature and animals, and, of course, traveling.
 Finland was my first choice and I don't regret it. I am absolutely loving to meet this new culture, new people and seeing the world by a new point of view. I also like the language (it's still really difficult for me, but I'm doing my best to learn it)!
 I'm currently studying in Lappeerannan Lyseon Lukio, I really like it and the education system of this country.
 Even though I've been here for only one month, I'm sure that this will be (and is already being) the best year of my life!

Viivi meksolaistuneena (vaihto-oppilaana Meksikossa 2018-2019)

Lähteviä vuosivaihto-oppilaita 2019-2020

Senja Hanninen

Moi! Mie oon Senja ja oon lähdössä syksyllä 2019 vuodeksi Kanadaan, Albertan osavaltioon. Tällä hetkellä käyn Lappeenrannan Lyseon lukiossa ekaa luokkaa. Harrastan tanssia ja käyn kuntosalilla. Miun perheeseen kuuluu miun lisäksi äiti, isä ja kaksi pikkuveljeä. Hain vaihtoon, koska haluaisin päästä kansainvälistymään, tutustumaan uuteen kulttuuriin ja ihmisiin ja kokemaan uudenlaiset elämäntavat, ja nyt miulla on siihen mahdollisuus! Olen todella innoissani tulevasta vaihtovuodestani ja uskon, että tulen oppimaan Pohjois-Amerikkalaisen kulttuurin lisäksi muistakin kulttuureista muiden vaihto-oppilaiden kautta.

Senja on lappeenrantalainen oppilas, joka lähtee Kotkan Rotaryklubin lähettämänä. Kotkan klubi vastaa tilalle tulevan oppilaan vastaanottamisesta ja sijoittumisesta Kotkaan.

Jade Vuorinen

Olá!

Mie oon Jade ja lähen syksyllä 2019 Lappeenrannasta Brasilian lämpöön Etelä-Amerikkaan. Käyn tätä kirjoittaessani vielä kansainvälisen IB-lukion ekaa luokkaa, ja miun vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat mm. piirtäminen, juoksu ja salilla treenaaminen. Perheenjäseniäni ovat äiti, isä, pikkuveli sekä kaksi mäyräkoiraa ja kissaa. Brasilia oli miun eka maatoive enkä vaihtais sitä mihinkään! Eniten odotan sitä, että pääsen kokemaan vähän rennomman elämäntyylin, värikkään kulttuurin ja kaiken sen monimuotoisuuden ihmisissä ja luonnossa. Brasilia on melkein ku Suomen vastakohta, joten voin vaan kuvitella miten paljon tuun vuodessa oppimaan ja näkemään.

Anni Permi

Moikka!

 

Miun nimi on Anni. Käyn parhaillani lukion ensimmäistä luokkaa Lappeenrannan Lyseon lukiossa. Olen lähdössä vaihto-oppilaaksi Brasiliaan syksyllä 2019. Harrastan joukkuevoimistelua, ja omien harjoitusten lisäksi valmennan nuorempia voimistelijoita. Rakastan matkustelua sekä uusiin kulttuureihin tutustumista, ja juuri siksi olen aina unelmoinut vaihtovuodesta maailmalla. Perheeseeni kuuluu äitini ja isäni lisäksi myös pikkuveli, sekä 7-vuotias koiravanhus. Odotan innolla pääseväni näkemään Brasilian värikkään ja iloisen kulttuurin sekä elämäntavan.

VUOSIVAIHTO-OPPILAAMME MAAILMALLA 2018-2019

Aaron Nikula

Aaro Nikulan kohdemaana on Brasilia.

Voit seurata Aaronin menoa hänen instagram-tililtään:

https://www.instagram.com/aaronibrasiliassa/

 

 

Saara Luukko

Saara luukko viettää oppilasvuotensa Saksan Saarlandissa,

Hänen blogiaan voit seurata osoitteessa:

https://101tapaavalmistaaperuna.tumblr.com/

 

Viivi Rantala

Viivin vuosi menee Meksikossa,

Hänen instagram-tilinsä:

https://www.instagram.com/viivi.rantala/?hl=fi

VUOSIVAIHTO-OPPILAAMME LAPPEENRANNASSA 2018-2019

Joffrey Debecker

Joffrey Debecker
041-7175364
joffrey.fr68@gmail.com

Moi ! Minä olen Joffrey Debecker, olen ranskalainen. Minulla on iso pehre koska minulla on kaksi veli ja kaski kissa.

I like dance breakdance and I play water-polo ( it’s like a Handball but in a swimming pool).I’m scouts too, and I like take pictures with my camera ! I really hope that after this years I will speak a really good finnish even if it’s not that usefull, but at least I will evolve my english and that’s usefull??. I hope too that I will discover the all Finland, between your traditions, your country, and your food ??. And I hope I will be back in France with a lots of friends,and good photography, and with recipies for my family !

Luiz Gustavo Guimarães

Luiz Gustavo Guimarães
040-258 1014
connectguimaraes@outlook.com

Moi! Minun nimi on Luiz Gustavo Guimarãres. Minä olen vaihto-opiskelija ja asun Lappeenrannassa Suomessa. Minä olen 17-vuotias. Minun brasilialaiseen perheeseen kuuluu isä, äiti ja pikkuveli (hän ??on kolme vuotta). Suosikki harrastukseni ovat musiikki, piirustus ja matkustaminen. Tulen maasta, jolla on erilainen kulttuuri ja siksi valitsin Suomen isäntämaaksi. Rakastan tätä maata ja olen tehnyt monia hyviä ystäviä. Olen myös nähnyt fantastisia paikkoja ja toivon, että voin tehdä tämän kaiken kaksinkertaisena tai nelinkertaisena vuoden loppuun asti.

Pammeli Garcìa Cisneros

Pammeli Garcìa Cisneros
040-368 1240
macarcisn@gmail.com

Moi! Nimeni on Pammeli . Minä olen Meksikolainen. Olen vaihto opiskelija ja asun Lappeenrannassa Suomessa. Minä olen 16 vuotias.

Minun Meksikosta perheeseen kuuluu äiti ja kaksi koira. Olen jäsen Interactissa ja Rotaract-klubissa, haluan matkustaa ja vapaa aikani vietin kampaamolla. Olen ollut täällä melkein kolme kuukautta ja olen rakastunut Suomeen. Pidän kulttuurista, rakastan pullaa, luontoa, koulussa on hämmästyttävää ja odotan paljon lunta.